Teenage Mutant Boyband Fans

Eerder gepubliceerd in Asteriks Magazine #4, doei.
---
Onlangs was er tijdens De Wereld Draait Door iets geks aan de hand: ik meende tussen de items door steeds een gedempt gegil te horen, alsof er in de studio iemand ongegeneerd een potje Rollercoaster Tycoon met wel heel brute achtbanen zat te spelen. Pas later bleek wat de werkelijke oorzaak was: achter een gebarricadeerde deur in de studio werd een kudde hysterische tienermeisjes in bedwang gehouden. Zoals dat gaat.
De meisjes waren gekomen omdat de Nederlandse boyband Mainstreet die avond een optreden zou verzorgen. Mainstreet bestaat uit vier jochies van veertien jaar oud die allemaal denken dat ze Justin Bieber zijn. In hun liedjes wisselen ze daarom feilloos af tussen slijmerig Nederlands en om-van-te-huilen-Engels.
Na een kort interview met de band werden de tienermeisjes losgelaten uit de stal. Krijsend als speenvarkens omcirkelden ze de jongens, ondertussen maniakaal grijnzend vanachter hun blokjesbeugels. Ik kon het niet helpen me af te vragen wat er zou gebeuren als die arme, iele jochies deze meiden ooit in een verlaten steeg zouden tegenkomen.
Het optreden begon.
“Oh je bent zo mooi / It's hard to believe / Ja m'n hart klopt sneller / when you look at me,” lispelden de jongens.
“OMYGODAAAHHEIIEEEEHHHHHHHH!” deden de meisjes.
Het hele gebeuren fascineerde me mateloos. Kokhalzend verrichte ik na de uitzending nader onderzoek.
Ik kwam erachter dat echte Mainstreet-fans zichzelf 'mainiacs' noemen, wat getuigt van verrassend veel zelfinzicht. De mainiacs leven in een harde wereld. Niemand komt aan hun band. Zo schrijft de pittige Kimberley bijvoorbeeld op YouTube: “Stan39 je bent zelf een homo zeg niks over mainstreet anders maak ik je dood”.
Ook constateerde ik onder de mainiacs een zekere taalverloedering. Hun Nederlands is doorspekt van Engelse woorden, net zoals dat bij de liedjes van Mainstreet het geval is. Neem nou Dewi, zij schrijft: “I love mainstreet! I can never sonder mainstreet, hun zijn me hele leven <3”.
Gaandeweg werd ik er een beetje bang van. Of, in Mainstreet-taal: this is not so beautiful, kinderen van Nederland! Hopen dat die jongens van Mainstreet binnenkort een fikse baard in de keel krijgen, zodat het snel weer gedaan is met deze madness.


Maandag 15 April 2013 op 18:15  |  
  |    |  

Eén reactie

mariam

Beter ga jij je bent houden a.u.b, hun hebben meer talent dan jij en je hele familie bij elkaar. Ze hebben al een baard in de keel en ze zingen nog steeds heel mooi, zij zijn toevallig de eerste boyband van nederland waar je hun liedje kan downloaden bij ‘just dance 2014’

mariam
, (URL) - 02-12-’13 16:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.