mijn geheim

Ik heb een geheim dat ik vandaag graag met de wereld zou willen delen. Jarenlang heb ik gedacht dat er iets heel erg mis met me was, en wel hierom: Ik ben bang voor theedoeken. Meer specifiek: Ik kan het niet uitstaan wanneer een theedoek langs iets, of zichzelf, heen schuurt. Als ik twee stukken theedoek tegen elkaar aan zou moeten wrijven zou ik waarschijnlijk moeten huilen als een baby. En kotsen, hard. Dit is iets wat ik in mijn leven maar met weinig mensen heb gedeeld. Want laten we eerlijk zijn: Er rust toch altijd nog een beetje een taboe op angst voor theedoeken. En terecht. Het is ook iets heel doms, en ik vind het volkomen begrijpelijk als jullie vanavond met fakkels en hooivorken voor mijn raam staan.

Toch is er wat extra informatie die ik met jullie wil delen. Informatie die mijn bekentenis wellicht een beetje zal relativeren. Om meer inzicht te krijgen in mijn aversie jegens theedoeken, heb ik onlangs namelijk wat onderzoek verricht naar dit soort niet-reële angsten en fobieën. Gelukkig, want al snel kwam ik tot de ontdekking dat er aan mij helemaal niks mankeert - althans, niet op dit gebied. Van een fobie is pas sprake wanneer ik meer dan twee uur per dag bang in een hoekje naar een theedoek zou staren, of anderszins meer dan twee uur per dag met theedoeken bezig zou zijn. Dit doe ik niet. Daarnaast kwam ik erachter dat angst voor theedoeken überhaupt zo gek nog niet is. Er bestaan nog ergere stumpers, en die hebben last van Anatidaephobia. Dat klinkt gaaf, en dat is maar goed ook. Want het leidt ons af van wat deze angst werkelijk inhoudt, namelijk: 'de constante angst om door een eend in de gaten te worden gehouden, waar je ook bent, en wat je ook doet.' De oorzaak van deze angst wordt doorgaans gezocht in de vroege kinderjaren. Eenden willen namelijk nog wel eens kinderen bijten -  juist, met die venijnige tandeloze snaveltjes van ze - of erger: naar ze flapperen.

Nu ik andere angstige mensen heb gevonden om belachelijk te maken, kan ik beter omgaan met mijn eigen probleem. Had ik dit maar geweten toen ik jong, ietwat te dik en beugeldragend was; mijn leven zou aanzienlijk makkelijker zijn geweest. Jammer genoeg heb ik het recht niet om expliciet heel hard te lachen om Anatidaephobia, maar er is toch iemand die het moet doen. Dus bij deze: ga jullie gang. Of is er iets wat jullie plots met de buitenwereld willen delen? Een gekke angst, misschien?


Vrijdag 01 Oktober 2010 op 09:52  |  
  |    |  

acht reacties

Stefan

‘Als ik twee stukken theedoek tegen elkaar aan zou moeten wrijven zou ik waarschijnlijk moeten huilen als een baby’

Dat tegen elkaar aan wrijven/schuren heb ik dus bij regenjassen.. Maar dan ook echt. Ik haat dat geluid, krijg ik kippenvel van… bah.

Stefan
, (E-mail ) - 01-10-’10 11:20
Nicole

Wat fijn, een lotgenoot. We moeten er binnenkort maar eens over praten.

Nicole
, (E-mail ) - 01-10-’10 11:27
Marretje

…. ik kan er dus echt niet tegen als iemand op wol staat te bijten…. verschrikkelijk!

Marretje
, (E-mail ) - 01-10-’10 11:42
Esther

“De constante angst om door een eend in de gaten te worden gehouden”

ha ha HA HA!!!!

Esther
, (E-mail ) - 01-10-’10 13:39
Jeroentje

Eindelijk iemand die het zegt! Ik kan niet tegen dikke katten.

Jeroentje
, (E-mail ) - 02-10-’10 09:23
Wendy Helder

Hey hoi,

zo heb ik dat met schoolbordkrijt ,dat erge piepje en dan nog te bedenken die droge stoffer om het er af te halen , ja vroeger ,duhhh hoe oud ben ik eigelijk ? maar nu heb je deze borden haast niet meer en gelukkig .
oja en dat mijn man aan het knarsen tanden is in zijn slaap ,dat geluid ,ba je kunt wel zeggen ook als een angst en zo heeft ieder mens zijn ding , en dit is mij ding ……
en als ik er langer over na denk zijn er nog wel wat dingen maar daar ,daar zal ik nog over denken ,niet te lang anders wordt mijn angst te groot en dat wil ik me zelf niet aan doen en ,eh jou ook niet .
lieve meis ,tot gauw en ben benieuwd naar je volgend verhaal.

liefs wendy

Wendy Helder
, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 20:00
simone

Hahahaa! Anatidaephobia!
mijn zilvervisjesfobie en kaaspapierangst valt hierbij in het niets, woehoee!

simone
, (E-mail ) - 08-10-’10 12:47
Arend

He gets, ja dat zie ik de laatste tijd steeds vaker! Weg met de schapenknagers!

Arend
, (E-mail ) - 16-11-’10 16:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.