Daten voor doekoes

Mijn ouders hebben de gewoonte mij na ieder bezoek te verblijden met een variëteit aan voedsel en oud papier (lees: tijdschriften). In die laatste categorie kreeg ik dit weekend een aantal oude Volkskrant Magazines mee. Lezend in de trein kwam ik een bijzonder fenomeen tegen: Date4Cash, een datingconcept voor mensen die serieus op zoek zijn naar de liefde. Die serieuze intenties laten ze blijken door grof geld te bieden op de mensen die ze aantrekkelijk genoeg vinden om een afspraakje mee te maken. Obviously.
Er schijnen mensen te zijn die er een aardig zakcentje mee verdienen. Mikky (28) vertelt: “Na nog een teleurstellende date dacht ik: waarom zou ik er geen geld voor aannemen? Als het weer tegenvalt, houd ik er tenminste wat aan over.” Daten doe je immers niet voor je plezier, ofzo, dus dan maar voor cash.
Ik zou het niet kunnen. Niet alleen door morele bezwaren, en een gek iets dat zelfrespect heet, maar ik zou er ook gewoon niets van bakken. Jaren geleden heb ik één keer op een gratis datingsite rondgehangen. Daar maakte ik iemand wijs dat ik in het dagelijks leven ijsco's bestudeerde, en dat ik na afronding van mijn onderzoek de titel 'Master of Icecream' zou krijgen. De gesprekspartner in kwestie geloofde dat. Oprecht. Direct daarna heb ik het uiteraard volledig voor gezien gehouden met dat internetdaten. Ik was veel te druk met het uitvoeren van een eeuwigdurende, gezichtsverslindende facepalm.
Gelukkig maar, want als ik ook nog echt op date had gemoeten dan was dat ongetwijfeld verkeerd afgelopen. Mijn nerveuze gestel kan het simpelweg niet aan. Ik zeg op dat soort momenten uit het niets dingen als: “Lust je kaas?” (op lichtelijk dwingende toon) of: “Ik heb een keer een keukenkastje dichtgedaan terwijl mijn eigen hoofd ertussen zat haha deed best wel pijn.”
Niet heel poëtisch of charmant, zeg maar, en vast ook niet helemaal het soort zinsnede waar mensen geld voor willen neertellen – ook al hebben ze er kennelijk sowieso teveel van.
Slechts één keer had ik een echt geslaagde date. Die duurde pakweg 24 uur en behelsde onder andere 'Duckhunt spelen', 'buiten rondwandelen in konijnenkostuum' en 'bak ijs eten met stokjes.' Al met al een vrij onwaarschijnlijk programma, waardoor zelfs mijn random hersenkronkels opeens helemaal niet zo uit de toon vielen. Dus ik bleef, tot op de dag van vandaag, en zeker not4Cash.
Ik snap je heus wel een beetje hoor, arme Mikky. Daten is zenuwslopend en vaak tevergeefs. Maar om het dan meteen voor geld te doen is ook weer zo wat. Per definitie zwaar onromantisch, zou ik wel willen stellen. Doe het toch liever enkel en alleen in de hoop dat je misschien, ooit en op een hele goede dag, wél opeens je eega tegenkomt. Iemand met wie je vergeet dat je überhaupt op een date bent, en niet al middenin je wittebroodsweken zit.
          Dan is al het dateleed van daarvoor snel genoeg vergeten; ook zonder zak geld toe.


Maandag 21 Januari 2013 op 18:06  |  
  |    |  

zes reacties

Malene

Haha! Ja, ik had het ook gelezen. Ik vond het mooi dat die Mikky (of een ander uit het artikel) zei op mannen te vallen die haar ‘financieel konden onderhouden’. Zo had ik er nog nooit over na gedacht, stom zeg!

Malene
, - 21-01-’13 22:00
Nicole

Ja dat was al helemaal erg! Maar volgens mij ging dat over een andere website, namelijk Suikeroom.nl (hahahaha)

Nicole
, - 21-01-’13 22:06
Hannah

Mag ik ook op date met jou?

Hannah
, - 21-01-’13 22:58
Nicole

Ja leuk! Maar.. LUST JE KAAS? (dat is een voorwaarde, anders wordt het sowieso niets tussen jou en mij, sorry)

Nicole
, - 21-01-’13 23:14
Arend

Ja allemaal leuk en aardig. Maar wanneer gaan we trouwen?

Groetjes,

A.

Arend
, - 22-01-’13 02:01
N.

Op een donderdag.

Groetjes,

N.

N.
, - 22-01-’13 11:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.