brief aan de milieudienst

Beste Milieudienst,

Onlangs hebben jullie mijn vouwfiets gestolen. Ik had hem netjes geparkeerd tegen de muur náást de fietsenstalling bij het station, want de stalling in kwestie was op dat moment in verbouwing. Het gebied was zelfs afgezet met hekken en dikke, boos kijkende mannen.

Welnu, ik begrijp dat het plaatsen van fietsen buiten de stalling een wandaad is die streng, zeer streng bestraft moet worden. En ik geef toe dat mijn vouwfiets daar, tegen die muur, vreselijk verkeerd geparkeerd stond en ongetwijfeld veel overlast veroorzaakt heeft. Toch vind ik het niet geheel rechtvaardig dat jullie mijn ijzeren ros hebben meegenomen op een moment dat het niet mogelijk was gebruik te maken van de stalling.

Daarom ben ik vorige week naar jullie fietsenkerkhof aan de Travertijnstraat gegaan om mijn ongenoegen te uiten. Ik moest een beetje huilen toen ik mijn dierbare vouwfietsje terug zag op een troosteloos parkeerterrein zo'n eind buiten de stad. De tranen mochten echter niet baten: er werd mij verteld dat ik de fiets alleen mee mocht nemen tegen een vergoeding van 25 euro. Begrijpelijk, er komt natuurlijk heel wat mankracht kijken bij het stelen van fietsen. Die mensen moeten toch ergens van betaald worden.

Verslagen ben ik weer naar huis gegaan. Lopend. Want mijn vouwfiets is helemaal geen 25 euro waard, hoor. Hij is gewoon zo leuk en rood, en we hebben samen zoveel meegemaakt. Daarom wil ik hierbij nog één poging wagen: beste meneer Milieudienst, mag ik alstublieft mijn vouwfiets terug?

Groetjes!

P.S. Ik scheid altijd mijn afval en zet het oud papier echt heel netjes verpakt aan de weg.


Woensdag 22 September 2010 op 18:25  |  
  |    |  

drie reacties

Esther

“afgezet met hekken en dikke, boos kijkende mannen” hahahaha!
Heel leuk Zus! Trots!
x

Esther
, (E-mail ) - 22-09-’10 20:17
Nicole

Dank! Ik ben vooral heel benieuwd of ik ook zo’n mooi stukje proza terug krijg van de Milieudienst. Hihi

Nicole
, (E-mail ) - 22-09-’10 20:26
simone

en? heb je na deze vertederende brief je mooie fiets al teruggekregen?
hoop het! :-)

simone
, (E-mail ) - 08-10-’10 12:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.