aap met een hoedje

Vandaag ging ik een eindje wandelen. Dat doe ik bijna elke dag, maar deze keer gebeurde er iets bijzonders. Ik kijk altijd stiekem bij de huizen die ik passeer naar binnen, dat mag iedereen best weten. En daar ben ik blij om, want achter de ramen van een mooi herenhuis zag ik een aap met een hoedje. Het was overigens een pluche-aap, geen echte. Anders zou het vooral een hele zielige aap zijn. Zo'n aap die je tijdens de reclameblokken van Animal Planet ziet in filmpjes over dierenleed en het verschil dat jij kan maken. Filmpjes waaraan je een schuldgevoel overhoudt, omdat een verwaarloosde labrador-pup in een kooitje je wel aan het janken maakt en die overstroming in Pakistan niet.

(En omdat je uiteindelijk zelfs voor de verwaarloosde pup geen paar euro per maand over hebt.)

Hoe dan ook, terug naar de essentie: de aap met het hoedje. Aanvankelijk raakte ik een beetje in de war door zijn aanwezigheid en de manier waarop zijn kraaloogjes me doortastend aan leken te kijken. Waarom, wáárom zou iemand in godsnaam een aap met een hoedje in zo'n decadente vensterbank zetten? Ik keek nog eens diep in de oogjes, en opeens begreep ik het. Een aap met een hoedje is gewoon leuk. Na vier jaren wetenschappelijk onderwijs was ook mijn hoofd doordrongen van de veronderstelling dat 'gewoon leuk' niet telt als beweegreden, maar de aap deed me beseffen dat dat onzin is. Gewoon leuk is gewoon leuk, en daarmee basta. Wanneer mij gevraagd wordt waarom ik nou eigenlijk een blog begonnen ben over aapjes en wandelingen, zal ik voortaan dan ook met gepaste trots antwoorden: 'Dat is gewoon leuk'.

Bedankt, aap. En welkom, allen!


Donderdag 09 September 2010 op 13:11  |  
  |    |  

drie reacties

Esther

Hey! Ik heb nog wel een tekening van een aap. Hebbuh?! :D
Leuke blog! X

Esther
, (E-mail ) - 10-09-’10 21:13
Roy

helemaal super! geweldig dat ik nu eindelijk weer van je schrijfkunsten mag genieten, GA ZO DOOR!!!

Roy
, (E-mail ) - 20-09-’10 18:17
Wendy Helder

Hey lieverd,

ik vind je prachtig schrijven ,mooi en het boeit mij je laat mensen hier mee verwonderen en aan het eind door te willen lezen ,top hoor !
ben benieuwd naar het volgend verhaal.
ik zal je blijven volgen.

liefs wendy

Wendy Helder
, (E-mail ) (URL) - 22-09-’10 20:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.