kat met een vlinderstrik

Iedere keer als ik bij mijn voordeur sta, en dat is vrij frequent, breekt mijn hart bij het zien van de kat van mijn benedenburen. Het is een pluizige, dikke kat. Hij past maar net op de vensterbank en drukt meestal vol verlangen zijn snuit tegen het raam. Zijn ogen staan dof, ongelukkig en een beetje scheel.

Soms zie ik zijn bekje panisch open en dicht gaan: 'Ik wil eruit!' lijkt hij te schreeuwen. Om zijn nek draagt hij een grote vlinderstrik met witte stippen. 'Ik wil geen strik - ik ben een kat, geen fokking clowntje!'

Het raam zit altijd dicht, maar ik versta de kat maar al te goed.

Nu zijn er eigenlijk maar een paar dingen in het leven die me echt woest maken. Ik denk bijvoorbeeld aan mandarijnen die openbarsten en lekken terwijl ik ze probeer te pellen. Religieus fanatisme, ook wel. Het geluid van stofzuigers. Lage salarissen voor de mensen die het hardst werken. Een gat in mijn sok op de plaats waar mijn grote teen zit.

Maar het meest boos maak ik me misschien nog wel om verwaarloosde of van hun waardigheid beroofde dieren. Met als belangrijkste subcategorie: dieren die kleren aan moeten, alleen omdat hun baasjes dat leuk vinden. De Kat van de Benedenburen is zowel verwaarloosd als aangekleed - daarmee is hij, in mijn optiek, nog zieliger dan een platgereden dier op de snelweg.

Veelplegers die stelselmatig dieren in pakjes hijsen zijn gemakkelijk te traceren. Op hondenfora bestaan tientallen topics met titels als: 'Je hond in kleren'. Daarin plaatsen de beulen massaal foto's van - jawel - hun hond in kleren. 'Delano vindt het fantastisch, dat mutsje', schrijven ze erbij. Ondertussen kijkt Delano in de camera alsof hij duizend doden sterft of, erger, zojuist te horen heeft gekregen dat Cesar Millan voorgoed zijn packleader zal zijn.

Ik zie hier een mooie taak weggelegd voor de Animal Cops van Geert Wilders. Als dat grapje ons toch miljoenen gaat kosten, wil ik potverdorie ook dat er een speciaal departement komt voor Dieren in Kleren. Ik zal ze als eerste bellen en bevlogen spreken: 'De kat van mijn benedenburen draagt een vlinderstrik, Ennemolkops to the rescue!'

Wanneer ze komen, met hun helmen en gummiknuppels, zal ik me misschien wat gemakkelijker over al het andere onrechtvaardige heen kunnen zetten.


Maandag 31 Oktober 2011 op 15:47  |  
  |    |  

vijf reacties

Mick de Vogel

Ik voel me aangesproken. Toen mijn moeder 50 werd kreeg ze een fles wijn met daaromheen gedrapeerd een bizar klein t-shirtje waarop stond ‘50’. Deze paste zo op het oog als gegoten voor mijn destijds 4 maanden oude kitten. Je zult begrijpen dat ik je vlammende betoog met het schaamrood op de kaken heb gelezen.
Maar vergeet niet dat JIJ, mijn beste partner in crime, hebt mijn wandaad toentertijd geliket op facebook: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1..

Mick de Vogel
, (E-mail ) (URL) - 31-10-’11 22:22
Slenteraar

Ooooh shit, je hebt gelijk! Nou, daar gaat mijn geloofwaardigheid. Jullie kat is ook zo verdomd schattig – ik zat op een roze wolk en vrat regenbogen na het zien van deze foto. Vervolgens heb ik het tot op de dag van vandaag verdrongen.

Maargoed, ik neem aan dat het een eenmalig gebeuren was? Als je een veelpleger blijkt te zijn (draagt Nurp wel eens een zwembroekje?) dan voel ik me toch genoodzaakt de ‘like’ te verwijderen en daarna te klikken bij de Ennemolkops.

Slenteraar
, (E-mail ) (URL) - 31-10-’11 22:57
ZijalleenisZij

Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat de fot SCHATTIG is……

ZijalleenisZij
, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 13:12
Mick de Vogel

Ok ok, ik begrijp het hoor. Je gut sense dat ik geen veelpleger ben was juist. Je geloofwaardigheid is wat mij betreft gered!

Mick de Vogel
, (E-mail ) (URL) - 01-11-’11 22:07
Barbara

Ik doe mijn hond wel eens een staartje in en ik vraag me toch af waar dan de grens wordt getrokken. Wanneer wel een animalcop inzetten en wanneer niet? Lijkt me een belangrijk punt voor op de politieke agenda.

Barbara
, (E-mail ) - 02-11-’11 21:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.