over datum

Omdat iedereen het de laatste tijd alleen maar over Facebook en Twitter heeft, wil ik bij deze MSN eens in het zonnetje zetten. Want ik houd nog steeds van Instant Messaging, ondanks dat dit volgens velen allang niet meer cool is. Vreemd, want je valt op MSN tenminste niet de hele wereld lastig met je dialogen, en bovendien zijn sommige gesprekken ronduit inspirerend - met name nachtelijke en/of dronken sessies. Zo typte ik gisteren naar de man van mijn leven: 'Ik dronk laatst melk van zes dagen over datum. Niet gekotst!'

Het hoe en waarom van deze opmerking zal ik verder buiten beschouwing laten. Waarom de man in kwestie ondanks mijn oncharmante uitlatingen nog steeds gek op me is ook. Het gaat erom dat ik me toen opeens bedacht dat het leuk zou zijn om een stukje te schrijven over bedorven etenswaren. Nee, echt. En eigenlijk zeg ik dit nu verkeerd, want om precies te zijn doel ik hier op etenswaren waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum verstreken is. Dat zijn twee heel verschillende dingen. Veel mensen schijnen te denken dat een product bedorven is zodra ze één dag verder zijn dan de datum die op het pakje vermeld staat. Dit is fout.

Alsjeblieft, eet die vruchtenyoghurt van 2 oktober vanavond gewoon lekker op. Zolang er geen haar op groeit of er opeens een blauw-groenige discodip overheen gestrooid lijkt te zijn, is er niets mis mee. Mijn persoonlijke record is overigens het eten van grove mosterd die ruim een jaar over datum was. Nietsvermoedend gooide ik wat flinke klodders over mijn boerenkool - hartstikke lekker. Nu zou ik dit niet willen aanraden voor, laten we zeggen, brood of rauw vlees. Of melk. Die zes dagen zijn waarschijnlijk toch echt het maximum, en daar mag je ook best over opscheppen tegen je liefje. Het enige wat ik wil zeggen is dat we op dit gebied best iets meer op onze eigen intuïtie mogen vertrouwen. En dat MSN inmiddels vast alweer retro-cool is, en nog lang niet over datum. Fin.


Maandag 04 Oktober 2010 op 14:09  |  
  |    |  

twee reacties

sjwoone

wat toepasselijk dat je nu net hier over schrijft;
Woensdagochtend at ik namelijk een liga fruitkick (appel). Bij mijn laatste hap kwam ik er pas achter dat hij ten mínste houdbaar was tot 06 2010 (ongeveer 4 maand geleden ja)
Even was ik bang dat ik mijn laatste hap gehapt had.
Maar dat bleek helemaal niet het geval! Ik werd zelfs niet ziek, wel viel ik ‘s avonds van mijn fiets. maar dit kwam door een verkeerd geplaatste stoeprand.

sjwoone
, (E-mail ) - 08-10-’10 12:44
mosterd

Mosterd is oneindig lang houdbaar. Ze moeten er een houdbaarheidsdatum op doen maar eigenlijk is die dus ‘nep’.

mosterd
, (E-mail ) - 23-01-’11 09:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, vragen we je deze simpele vraag te beantwoorden (schrijf het getal voluit):
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.